Comunicate de presă

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila participă la Reuniunea miniștrilor sănătății din țările membre și cele candidate la OECD

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila: Îndeplinirea criteriilor de aderare la OECD în cursul acestui an reprezintă o prioritate a Ministerului Sănătății.
România se află bine plasată în cursa de aderare la această importantă organizație internațională care coordonează în mod eficient dezvoltarea economică și socială din cele mai avansate țări ale lumii.

”Îndeplinirea criteriilor de aderare în cursul acestui an reprezintă o prioritate a Ministerului Sănătății și se referă în primul rând la accesul la servicii de sănătate de bună calitate, care este condiționat de continuarea investițiilor începute prin PNRR, digitalizare și dezvoltare a resurselor umane în sănătate”, a declarat Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

  • Întâlnirea cu domnul Stefano Scarpetta, directorul Departamentului de Ocupare a Forței de Muncă și Afaceri Sociale a abordat inclusiv calendarul negocierilor și progreselor înregistrate de România în sectorul sanitar.
    Progresele înregistrate de România în ultimii doi ani au fost apreciate de către domnul Stefano Scarpetta, care a încurajat autoritățile din România să continue programul de reformă și investiții în domeniul sanitar.

Delegația României i-a inclus, alături de Ministrul Sănătății, pe domnul Ambasador pentru relația cu OECD, Adrian Vierița, Doamna Prof. univ. dr. Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății și domnul Florin Ciocan, președintele ANMCS.

poza 1

poza 2

poza 3

Distribuiți această pagină